PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM ĆE DANAS POGODITI OVE DELOVE SRBIJE: RHMZ objavio prognozu za 20. maj
Kiša/Ilustracija, Foto: Beta / Miloš Miškov

vreme u srbiji

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM ĆE DANAS POGODITI OVE DELOVE SRBIJE: RHMZ objavio prognozu za 20. maj

Najniža temperatura će se kretati od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepena

Objavljeno:

U Srbiji će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle nestabilnog vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u toku noći ujutro i pre podne padavine se očekuju uglavnom u istočnim, južnim i centralnim, a posle podne u zapadnim i jugozapadnim krajevima, dok će u ostalim predelima biti ređa pojava.

Duvaće slab i promenljiv vetar, u košavskom području i umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepena.

Kiša/Ilustracija
Kiša/Ilustracijafoto: Stefan Stojanović

U Beogradu će posle pretežno oblačne i nestabilne noći sa kišom pljuskovima i grmljavinom ujutro kiša prestati, a u toku dana padavine će, uz promenljivu oblačnost, biti manje verovatne. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati oko 18 stepeni, a najviša oko 27 stepena.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo, toplo i nestabilno, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. U utorak u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavaće česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 20. maj 2024: Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim, psihičkim i respiratornim bolesnicima. Glavobolјa i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.